Гнилите ябълки май почнаха да капят

gnili

Българската народна банка (БНБ) постави под специален надзор Корпоративна търговска банка (КТБ), отне правата на акционерите й и назначи квестори, съобщиха от БНБ. На практика това означава, че всички операции в четвъртата по големина на активи банка в България се замразяват, включително и достъпът на гражданите и фирмите до техните депозити и разплащателни сметки. В информацията на „Mediapool” се посочва, че търговията с акции на КТБ е прекратена на Българската фондова борса.

Гнилите ябълки на българската банкова система бяха описани най-подробно от сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ през 2011 г. Позовавайки се на грама на американския посланик в София, изтекла в „Уикилийкс“, бяха посочени следните седем банки, в чиито капитали присъстват средства от „пране на пари от български и чужди престъпници и свързаното с него отпускане на заеми“:

Първа Инвестиционна Банка (ПИБ), стъпила „в най-тъмните сфери на престъпния свят“. Собственици са Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев.

Корпоративна търговска банка (KTБ) на Цветан Василев, известна като „банката на Риск Инженеринг“, практикуваща „тъмни сделки за продажба на електроенергия“ чрез посредници като Богомил Манчев и Христо Ковачки.

Централна Кооперативна Банка (ЦКБ) – банката на варненската групировка ТИМ.

Инвестбанк на Петя Славова, със задкулисни собственици Денис Ершов и Митко Събев – Ершов има общо минало с Майкъл Чорни и също е изгонен от България като заплаха за националната сигурност.

Интернешънал Асет Банк – наречена „банката на СИК“.

СИБАНК – Цветелина Бориславова.

ДЗИ – банката на убития Емил Кюлев.

Софийска общинска банка – на Христо Ковачки.

ДЗИ банк се вля в „Пощенска банка“ през 2007 г., но другите гнили ябълки още действат и от време на време се „захаросват“ с публични средства от корумпираното управление и с пари от незаконна дейност.

Човек можеше да остане с впечатлението, че поставената днес под надзор Корпоративна търговска банка спонсорира всичко в държавата само до преди месец-два. Футбол, спортни федерации, изкуства, мероприятия, концерти, медии и дори политически проекти – всичко беше с „подкрепата на КТБ“.

Всички бяха наясно, че КТБ е гнила ябълка. Всички бяха наясно, че зад тази банка стои дългата ръка на Москва. Всички бяха наясно, че КТБ пере пари на мафията.

Днес с основание се създава паника на финансовите пазари и сред вложителите в гнилите ябълки. Хората още помнят 1997 г. и колапса на банковата система при Жан Виденов. Страховете на вложителите са повече от основателни.

Нека да е ясно, че тези граждани и фирми, които държат парите си в посочените банки, правят мафията още по-силна и реално те са истинските спомоществователи на всички досегашни благородни инициативи, осъществяващи се „с финансовата подкрепа на КТБ“.

Нека да е ясно, че политическата отговорност трябва да бъде понесена от всички партии, управлявали България в последните 10 години, които „насърчаваха“ държавни и общински предприятия и институции да държат парите си в гнилите ябълки.

Нека да е ясно, че генезисът на гнилите ябълки е свързан с червената гмеж, която коли и беси в България в последните 70 години. Че точно те окрадоха милиардите и за една нощ се събудиха тлъсти капиталисти. Това са те – назначените от Партията „бизнесмени“ и „банкери“. Те продължават да глозгат кокала български и до днес.

Съобщение до клиентите, залепено на входа на клона на КТБ в Русе. Снимка: Topnovini.bg

 

gnili2

2 thoughts on “Гнилите ябълки май почнаха да капят

  • 21 юни 2014 в 08:38
    Permalink

    Ако бяхме нормална държава щяха да ви осъдят за клевети и опити за срив на банковата система. Подобни статии са вредни и опасни за хората. Банките са си стабилни, нещо гнило има във вас.

    Отговор
  • 21 юни 2014 в 10:37
    Permalink

    В случая БНБ трябва да се намеси. Подобни тъпи статии само всяват ненужна паника. Аре стига вече с тези психо атаки. Хората имат акъл, могат да мислят. Престанете да плашите хората. Не е нужно да стигаме до парализиране на държавата.

    Отговор

Напишете коментар