Комисар Атанасов, каква е тази милиционерщина в Русе?

Полицаи, не се излагайте – утре ще козирувате на нови началници!

Полицейският натиск върху протестиращите в цялата страна през последните десетина дни не подмина и Русе. Призовки, предупредителни протоколи, предстоящи актове… Засега само дето няма арестувани още. А, уж, Областната дирекция на МВР се ръководи от ерудиран и интелигентен началник в лицето на старши комисар Теодор Атанасов.

Комисар Атанасов, да ви кажа честно – излагате се и не ви отива. Може ли да разпоредите на служител на криминалистична лаборатория да навира най-нагло камера в лицата на мирно протестиращи граждани. Не ви ли досрамя, поне малко, да пращате призовки за „справка“ и да хлопате нощем по хорските врати, за да им ги връчвате. Да издавате предупредителни протоколи на организаторите на шествия и протести, за да ги сплашите. На това, комисарю Атанасов, му се вика полицейски натиск, по-точно – милиционерщина.

Чудя се, ако утре тези протести ескалират в гражданско неподчинение или, не дай Боже, в бунт – какво ще правите? Патрони ли ще раздавате на служителите си, кървава баня ли ще устроите?

Разберете, че любимата партия на МВР, чието „биещо сърце“ сте днес и любимите ви „големи началници“ Борисов и Цветанов свършиха курса. Капут са! Тъй че, не се натягайте много днес – утре ще ви се наложи да козирувате на други „големи началници“.

А беше време, през зимата на 1997 г., когато бяхте с нас по барикадите на Дунав мост и Кръговото. Помните ли? Черпехме ви цигари „Родопи“ без филтър, сложени в капачки от флумастери, защото полицейските ви заплати бяха 20 долара на месец. Забравихте ли? Заедно бяхме тогава, а вие пазехте барикадите и протестиращите. Тогава вие бяхте полицаи, служещи и стоящи до народа си. Днес сте се превърнали в едни жалки милиционери – политическа гвардия на потъващия ГЕРБ.

Комисар Атанасов, не тормозете протестиращите граждани. Ако блокадите на Дунав мост и на международното шосе ще помогнат за промяната – не пречете. Застанете до протестиращите. Покажете малко солидарност, доколкото ви позволява устава. И разкарайте тая гестаповска видеокамера…


Как МВР-Русе „респектира“ протестиращите:

 

Напишете коментар