Не кмет, а мишка

Кметът на Русе Пламен Стоилов не е кмет. Мишка е. Малка сива, страхлива мишка. Толкова много го е страх, че не посмя вчера да излезе при протестиращите за чист въздух на площада пред Общината. Ей така, да покаже съпричастност поне. Да каже нещо. Или поне да излъже, тъй както го умее. Нищо подобно! А хората се питаха къде е и защо протестират пред празна сграда под балкона на кабинета му.

Питате ли се, какво какво прави Пламен Стоилов вчера? Ако се съди по сайта на Общината и по венцехвалещия му пиар – нищо значимо. Оня ден бил в Борово за коктейл по повод празника на този общински център в Русенска област. Завчера почел годишнината от Съединението.

А само преди година: то не бяха речи, то не бяха закани, удряне по масата в стил „Хрушчов пред ООН“… Аз… Ние… Премиерът, депутатите, министрите… Няма да допуснем компромиси със здравето на русенци… Ще отидем докрай…

„Чашата преля, три години вече са твърде много, за да чакаме институциите сами да си свършат работата. С цялата си наглост определени юридически лица, ръководени от определени хора продължават да се подиграват с русенци. Ще използвам всички властови възможности, подкрепата на всички народни представители, подкрепата на министрите, и този път ще стигнем до край. Вярно, че в завода работят 800 човека, но не може да се тровят 80 000. И друг е въпросът тези 800 души в какви условия работят. Фирмите, които тровят русенци, или ще приведат производството в съответствие с екологичните норми, или ще се премине към още по-строги и безкомпромисни мерки, включително затваряне и спиране на производството“ /Цялото изказване на кмета Пламен Стоилов пред сесията на Общинския съвет на 19 септември 2016 г. вижте във видеото./

Е, какво стана година по-късно, кмете? Отиде ли докрай? Впрочем, докъде стигна? Май до под кривата круша – защото обгазяванията продължават ежедневно. Увеличава се броят раковите заболявания и на болестите на дихателните пътища сред русенци. Отчаяните ти бивши вече съграждани напускат града. И не се вижда кой, кога и как ще разреши задълбочаващите се екологични проблеми на Русе. А ти, кмете, мълчиш. Мълчиш гузно и се криеш. Като мишка.


Вижте репортаж от протеста „Русе иска да диша“ с гласовете на протестиращите /източник: ТВ Кiss13/:

 

One thought on “Не кмет, а мишка

  • 11 септември 2017 в 22:42
    Permalink

    ДА, така са всички не само в Община Русе а и в Парламента – мишки! Още една мръсна долна мишка в Русе е Сашо Щерев оглавяващ общинския отдел „Образование“. Тормози всички педагози от женски пол тотално. Разгонен дърт пудел. Обаче е човек на посочената от вас мишка – кмета и затова всеки си затваря очите!!!

    Отговор

Напишете коментар