От издателя на „ФРОНТАЛНО“ за парламентарните избори 2021

Малко са българските медии, които са честни и открити със своята аудитория, когато се стигне до предизборни кампании. „ФРОНТАЛНО“ има вече установена традиция да декларира пред читателите си ясно и почтено своята позиция като медия по отношение на изборите.

Платена политическа реклама, предизборни „интервюта“ с кандидатите за власт и „новини“, писани в предизборните щабове на различните партии и коалиции, тук няма да видите. Прекалено много ценим и уважаваме своята аудитория, за да си позволим да й сервираме още от „политическия буламач“, който се лее от повечето останали медии по време на кампаниите. Това е нашата твърда и последователна редакционна политика от създаването на сайта през 2014 г.

Журналистическите анализи и коментари са запазената марка на „ФРОНТАЛНО“. Те следват нашите собствени убеждения и отстояват нашите независими позиции по отделни теми и сюжети в предизборните кампании, без да са обвързани дори и с политическите сили, които открито подкрепяме. За нас са важни авторският поглед, честното отношение и обективността. Вярваме, че те ни открояват в медийния пейзаж и създават доверието на нашата аудитория.

Идейните позиции на „ФРОНТАЛНО“ са неотменно в десния сектор на политическия спектър, отстояваме евроатлантическата принадлежност на България и споделяме твърдите антикомунистически възгледи в исторически план. Реториката ни, както отбелязват от Центъра за изследване на демокрацията, е издържана в духа на християн-демократическия консерватизъм.

Нашият избор за предстоящите парламентарни избори на 4 април е обединението „Демократична България“. Изцяло подкрепяме тяхната политическа декларация от 21 декември 2020 г. и особено заявените приоритети за укрепване на принадлежността ни към ЕС и НАТО, за провеждането на лустрация, за укрепването на правовия ред и институциите, за провеждането на радикална модернизация на страната, за гарантирането на свободата на медиите и журналистиката. Това са и позициите на „ФРОНТАЛНО“, отстоявани многократно в наши статии.

По отношение на кандидатите в 19-и многомандатен избирателен район – Русе, нашият избор е за водача на листата на „Демократична България“ г-н Митко Кунчев, когото „ФРОНТАЛНО“ подкрепя като политически кандидат за втори пореден път. Нямаме забележки към досегашната му работа като общински съветник от опозицията. Дейността му се характеризира с прозрачност, честност и отговорност към поетите ангажименти, политическите му действия са последователни и предвидими, отчетността му пред избирателите е на високо ниво.

Вярваме, че Митко Кунчев ще бъде достоен представител на Русе в следващото Народно събрание като част от групата на демократите, а неговата експертиза в областта на образованието ще бъде много полезна в законодателната работа.

Декларирайки горепосоченото, искаме изрично да подчертаем, че подкрепата на „ФРОНТАЛНО“ за определената политическа сила и определения кандидат на предстоящите парламентарни избори е строго лимитирана до отстояването на посочените политически приоритети и до изпълнението на съответните политики.

Нека всичко да е ясно.

Благодаря Ви за вниманието.

Радко Димитров
издател на #Фронтално – Свободната медия на Русе

Напишете коментар