Жертви сме на преход, режисиран от тайните служби на СССР и НРБ

„НАТО се оказа най-ефикасният хербицид срещу учтиви зелени плевели“, смята капитан I ранг о.з. Васил Данов

Капитан I ранг о.з. Васил Данов

ФРОНТАЛНО“ публикува без съкращения словото на капитан I ранг о.з. Васил Данов, член на Управителния съвет на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“. То бе произнесено на митинга в София под надслов „ДА на България в ЕС и НАТО и НЕ на настъплението на Кремълската Пета колона”. Тази забележителна реч съкрушава битуващите клишета, че, видите ли, ние нямаме армия или че армията ни е съставена от ретроградни прокомунистически настроени офицери. Словото на офицера от запаса Васил Данов е ярко доказателство, че днес в България има доблестни военни, които представят достойно страната ни в силите на НАТО и допринасят със своя интелект и умения за колективната сигурност на страните-членки на Североатлантическия алианс.

Все още малцина от нас знаят, че през последните три десетилетия страната ни живее в гравитационното политическо поле на доктрината „Андропов”. Още през 1983 г., когато шефът на КГБ Юрий Андропов заема поста „генерален секретар на ЦК на КПСС” в лабораториите на КГБ започва разработването на теорията, обособяването на кадрови банки, вербуването и издигането на лица, които ще осъществят пъкления замисъл.

Днес сме свидетели и жертви на преход, режисиран от тайните служби на комунистическия режим в СССР и НРБ, от съвместните усилия на двете болшевишки партии.

Фасадната и управляема многопартийна система, олигархичната полупазарна икономика, изградена след разграбване на държавната и на общинската собственост, 90-процентната зависимост от руския енергиен внос, чудовищната в рамките на ЕС корупция, проядената прокуратура и нереформираната съдебна система, галопиращата престъпност, контролираните държавни структури, зависимите медии и фалшивите неправителствени организации, пренаписаните и препрани през съда биографии на комунистически дейци и на наследниците им съставят зловещата, гротескна картина на политическия, икономическия и обществения живот в България. Картина, която ни връща към жестоките кошмари на Франсиско Гоя, в които сънят на разума ражда чудовища.

Бившите социалистически държави Полша, Чехия и Унгария, с които делихме оскъдицата в съветския концлагер, запазиха част от националните си елити, осъществиха лустрация, шокова терапия и с външна помощ извършиха същности, дълбоки и невъзвратими реформи, които ги изпратиха далеч над нас в европейската им орбита.

Фактът, че днес България е най-бедната, най-болната, най-бързо топящата се и най-обезверената страна от ЕС категорично потвърждава извода, че доктрината „Андропов” бе реализирана успешно.

„Ако за четвърт век държавата и обществото ни бяха поставени под пълен олигархичен контрол, значи така е било замислено”, заяви неотдавна председателят на Върховния касационен съд.

Смелите опити на малцина политици и държавници, на кълнове от гражданското общество, на честни творци, учени, бизнесмени и на други българофили срещат организирана съпротива от мощните групировки на старата кремълска агентура, на нови рубладжии в нова полуда, на продажни медии, на фиктивни „граждански и независими” сдружения, подкрепяни от руското посолство, на попове с милиционерски пагони, на наивни потомци на Мичо Бейзадето и на полезни идиоти, кой знае защо решили да мразят Запада, да се кръстят пред иконата на евразийската полуимперия и да чакат хляб и свобода от полуимператор Владимир Късий.

„Това, което виждате, е само сянката на онова, което се задава”, казва Конфуций. Към досегашния си комбиниран енергиен, политически, психологически и медиен натиск срещу страната ни Путиновият режим добави дипломатически рекет, военни заплахи и кресливи акции на маскираната си агентура. В тази претоплена смес прозира чудовищната амалгама от травматична носталгия по СССР, обнадежден реваншизъм и най-вече органична ненавист към демокрацията и Запада.

Кремълските политически технолози наново издълбаха стария разлом в българското национално съзнание: разлома между русофили и (уж) русофоби, както тогава са наричали истинските български родолюбци. Реанимираният конфликт обещава да бъде дълготраен и трудно разрешим, защото човърка стари рани в обществето ни, праща ни към неизучени и дълго потулвани факти от миналото, вади от гардероба на историческата ни памет скелетите на свидни жертви, на мъчителни поражения и национални катастрофи. Поражения и катастрофи, в които като катализатор или пряк участник винаги присъства сянката или кинжалът на Руската империя, на СССР или на днешната Руска федерация.

В документите, които малко преди 1989 г. бяха извозени с вагони към Москва и до които нямахме достъп, пише „Да се възпита у българите любов и синовна признателност към Русия“. Сред тях са слова, завети и прозрения на национални водачи като Раковски и Левски, Ботев и Захарий, Димитър Благоев и Пею Яворов. В проза и в стих, в предсмъртни писма или в пространни съчинения те ни казват едно и също: че “…православието и славянството са двете овчи кожи на хитрия руски вълк”, както пише Яворов.

Че „Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви – отговорил Апостол Левски. – Тогава аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече“, припомня Захарий.

Че „Ний требва, ако искаме една далекогледна политика на нашето правителство, да намерим път, който между турското робство и руското освобождение води към едно свободно бъдеще”, както ни завещава Стефан Стамболов.

Безпристрастният прочит на историята налага недвусмисления извод, че през XIX и XX век има три благодатни периода на обществено-икономически възход: 1885-1912, 1918-1944 и 1997-2005 г., които са свързани с еманципацията ни от Русия и с ненамесата й в държавните ни дела.

Путиновият режим има защо да се бои от огромната сянка на Велика България и от духовния ръст на днешна Република България. Държавотворческото племе болгари от Волжка България донася в Русия плужното земеделие, по арабски образец сече първите сребърни слитъци, откъдето произлиза названието „рубла”, съставя ръководните органи на Московското княжество, дава им титлите цар, боляр и богатир, организира войските им по български образец.

Съвременният руски език представлява 55 % старобългарски думи; 15% – немски; 10% – френски; 10% – неологизми и чуждици и около 10% оригинална руска лексика. Това не го казвам аз, а руски учени.

На татарски език Москва означава „мътна вода”. Днешното Московско княжество, разраснало се от половин България до най-голямата държава на света, се опитва да обясни, че отново е заплашвано. Готвят се да го нападнат Литва, Латвия и Естония, Полша и Румъния, Турция и България. Както преди две години го нападна Украйна. Както неотдавна го нападнаха Грузия и Молдова. Както през 1940 г. „фашистка” Финландия извършва агресия срещу миролюбивия сталински СССР. Както са го нападнали десетки народи от Централна Азия и от Далечния Изток, преди да бъдат присъединени към руската държава-„освободителка”, кой знае защо наричана „тюрма на народите”.

Напоследък Русия в съответствие с вековните си рефлекси опитва да намери мястото си в света като на доставчик на заплахи. По количество и по мащаби престъпленията на подполковник Путин се изравниха с подлостите на хитлеристките военни престъпници Гьоринг, Кайтел, Рибентроп и другите, обесени през 1946 г. в Нюрнберг.

През последното десетилетие Путин разпали две войни и се намеси в трета. Наруши редица основополагащи закони на международното право. След агресията срещу Украйна на съвестта му тежи смъртта на повече от 14 000 души. И злочестата съдба на над 1 милион бежанци. „Националният лидер” доведе страната си до незапомнена изолация. Готви се за световна война. Заплаши Запада с ядрен удар, а шефът на кремълската пропаганда обеща планетата ни да бъде покрита с радиоактивна пепел.

Сепаратистките формирования в Донецк и Луганск, въоръжавани и финансирани от РФ, нарушават Минските споразумения. В Донбас в момента са разположени 8 500 кадрови руски военнослужещи („Разпалване и водене на агресивни войни” е престъпление срещу мира, за което са били осъдени мнозинството от хитлеристките главатари).

Окупираните украински области са подложени на разграбване. Демонтирани и откарани в Русия са десетки заводи, държавни предприятия и частни производствени мощности. Ограбвани са частни жилища и мъртви украински войници. Невъзможно е да бъде обяснена жестокостта, с която са бомбардирани летищата в Донецк и Луганск и са взривявани мостове и пътища. (Мародерството е военно престъпление, което се наказва още от началото на XVIII век).

С одобрението на Путин донбаските отцепници преведоха пленени украински войници в унизителен марш по улиците на Донецк. Част от местното население, подкрепящо сепаратистите, подложи безпомощните си сънародници на жестокости и унижения. (Униженията и гаврата с човешкото достойнство на военнопленници са грубо нарушение на Женевските конвенции).

Убийството на Ал. Литвиненко от агенти на ФСБ посредством опасно радиоактивно вещество като полоний-210 представлява терористичен акт на територията на друга държава, тоест, международен тероризъм. (За престъплението „международен тероризъм” няма давност).

„В момента Русия е хибридна държава, която е фашистка по същност, покрита с амалгама от съветското минало”, смята проф. Андрей Зубов. По време на Путиновия режим бе осъществена частична реставрация на съветския строй. Половината от частната собственост се оказа в ръцете на трийсетина олигарси, а останалото бе обсебено от държавата. „Тази корпоративно-националистическа държава прилича далеч повече на фашистка Италия от времената на Мусолини, отколкото на СССР”.

Или както казваше бившият руски премиер Виктор Черномирдин: „Каквото и да се захванем да правим, накрая винаги излиза КПСС”.

Кремълският ЧеКатило, виновен и за убийствата на повече от 300 руски журналисти, се прави на бодър мъжкар, на спортист и непукист. Но изглежда все по-нервен, все по-обречен, все по-мъртъв. Придоби вида на човек, който чувства предизвестената загуба. Който няма печеливш ход. Който в края на живота си ще бъде принуден да повтори думите на истинския Чикатило, убил и изял 53 човешки същества: „Моля се на Бога повече никога да не се раждат такива като мен…”

У нас туземните служители на култа към новата полуимперия, които се стремят да изтрият България от картата, би трябвало да помнят, че Русия се превръща в най-голяма заплаха за нашето съществуване именно поради тяхната колаборация с нейните имперски домогвания.

Срещу заплащане или доброволно значителен брой лица в България участват в информационната война срещу страната си. Участват целенасочено и понякога доста яростно поради две причини: първо, поради наследствен комунизъм, мутирал в съветофилство и сега в путинофилия. Тези лица са потомци на активните борци срещу фашизЪма и капитализЪма (около 200 000 души), които бяха облагодетелствани от комунистическия режим и сега се „борят“ да възстановят поограничените си привилегии.

Втората група лица с български паспорти и съветско мислене са идейни или генетични наследници на руските шпиони, вербувани още в началото на XIX век. Едва сега излизат документи, че видни дейци на българската национална революция като Любен Каравелов, членове на БТРЦК, апостоли на Априлското въстание и кой ли не са били агенти на руското разузнаване. Някои са се полъгали заради мнимата роля на Русия като освободителка, но други са били откровени рубладжии.

Днес Кирияк Стефчов е превербуван от турски в руски шпионин. Щото заплатата и заплахата идват от РФ.

Съвременният нашенски русофил е човек, който мрази собствената си родина, защото не е Русия.

Къде е лекарството?

Излезе класацията на лондонския Institute for Economics and Peace, в която България заема 29-о място сред 162 държави. А “беззащитната и миролюбива, обградена от врагове-чакали, точещи зъби да отмъкнат природните ѝ богатства” Русия, която нещастниците от петата колона ни дават за пример и към която искат да ни прикачат, заема “престижната” 152-ра позиция.

Отговорът е един: спасението, процъфтяването и щастието на българската нация са в европейското семейство и в НАТО. Сред мирните и цивилизовани народи, чиито достоен приятел и съюзник винаги сме мечтали да бъдем.

Нямаме право да предаваме идеалите на светлите ни възрожденци. Да загърбваме Европа на Аристотел и на Марк Аврелий, на Леонардо и на Бетовен, на Шекспир и на Гьоте, на Виктор Юго и на Шандор Петьофи.

Културна и етническа съкровищница, лаборатория, създаваща бъдещето на Човечеството, Европа бе и остава най-напредничавият, най-хуманният, най-обаятелният проект на съвременната цивилизация. Европа на Възраждането и на Просвещението, на енциклопедистите и на социалните утописти, на социалните мечтатели, на мъчениците и на героите-борци срещу нацизма и комунизма. Европа на мореплаватели и християнски мисионери, на летци-романтици и на творци-импресионисти.

Европа на Одата на радостта и на „Върви, народе възродени”.

Атлантическа Европа се радва на седем мирни десетилетия зад щита на НАТО. Бившите руски сателити доброволно се включиха в Северноатлантическия Алианс, за да не се повтарят никога Унгария 1956, Чехословакия 1968 и настоящите Молдова, Грузия и Украйна. НАТО се разшири на изток, за да не се разширява Русия на запад, тласкана от амбициите и изкривените представи за света на някой кагебистки стратег. НАТО се оказа най-ефикасният хербицид срещу учтиви зелени плевели.

За първи път българската държава е там, където са я виждали нашите борци за национална независимост. Заедно с европейските народи и далеч от азиатското варварство.

От нас, днешните българи, не се иска много: да си стоим на мястото и да си опичаме акъла.

Нека Бог да просветли умовете и да подкрепи десниците ни!


Ето и видео от произнасянето на словото на капитан I ранг о.з. Васил Данов:

54 thoughts on “Жертви сме на преход, режисиран от тайните служби на СССР и НРБ

  • 24 юни 2016 в 12:20
    Permalink

    СПАСЕНИЕТО е в наново формиране на “ Ловни роти “ / “ Ловни дружини “ / , на “ Шпицкоманди “ и на чети на ВМРО , както в Царство България , и довършване на работата останала недодършена на 9.септември.1944 г. – пълно изтребление на Комунистическата Руска “ Пета колона “ в Отечеството ни ……….. !!! Само тогава Майка България ще диша истински – свободно !

    Отговор
  • 24 юни 2016 в 21:11
    Permalink

    Свалям Ви шапка г-н Данов,жалко ,че не много са малко хората като вас с вашето мислене и разбиране.Дано повече хора прочетат вашата реч и им светне ламбичката че преди всичко БЪЛГАРИЯ е и трябва да бъде на първа линия ВИНАГИ И ВОВЕКИ ВЕКОВ! Амин.

    Отговор
  • 24 юни 2016 в 22:23
    Permalink

    Блестяща формулировка!

    Отговор
  • 25 юни 2016 в 01:13
    Permalink

    Браво Г-н Капитан, много добре формулирана. Поздравления !!!

    Отговор
  • 26 юни 2016 в 10:44
    Permalink

    Браво !Достоен български офицер и наследник на онези , които водеха нашите победоносни полкове в битките ни за национало обединение!
    Господ да ти дава кураж и дълъг живот!

    Отговор
  • 26 юни 2016 в 14:38
    Permalink

    Теб Пиночет трябва да те лекува – с хеликоптера ще се возиш докато не си кажеш номерата на банковите сметки. Ако не ги кажеш – аут от хеликоптера и твърдо приземяване. Само така ще се оправи тази държава.

    Отговор
  • 5 юли 2016 в 20:57
    Permalink

    Фантазии и импровизации.Лъжи и ментърджилък.Москва създаде групировки, девалвация, ограби и ликвидира икономиката, лично Путин закри блок на АЕЦ Козлодуй, дори нареди да се кара посред лято на 40 градуса с включени светлини?!Истината е че лъжи и фалшификация на изборите една банда разделена на сини, червени, жълти… си прехвърлят властта и грабят като за световно, докато мафията се сдоби с държава, а народа чака да падне тавана.Единствено народно въстание срещу властта ще свали „народен представител“ посмъртно…

    Отговор
    • 26 юли 2016 в 08:51
      Permalink

      много си тъп, стояне… или си заработваш още един вагон копейки? давай, може и да ти стигнат за днешните цигари.

      Отговор
    • 29 юли 2016 в 00:46
      Permalink

      Абсолютно съгласен!
      Туй, което погледнах, щото такава боза не мога да си позволя да чета, ме шокира.
      Дано е платено, щото разумен човек да пише глупости …

      Отговор
      • 3 септември 2017 в 11:25
        Permalink

        А бе ти в ред ли си бе?!
        Кой и колко ти плаща на тебе?!
        ПЕТАТА КОЛОНА – ДА БЪДАТ БЕСЕНИ ЗА НАЗИДАНИЕ ПО КРЪСТОПЪТИЩАТА НА БЪЛГАРИЯ…
        И КАТО ЦЯР….

        Отговор
    • 18 май 2017 в 11:49
      Permalink

      Фантазии, импровизации и лъжи: точно това е същноста на т. н. достоен БГ офицер. Достойния офицер си подава оставката когато се налага да сменя клетвата която е дал. А този се е продал- машала майор Михов. 🙂

      Отговор
  • 26 юли 2016 в 14:21
    Permalink

    Атанас М. Чалъков

    За да разберете правилно събитията в Турция, затоплянето на отношенията Русия – Турция и предстоящата среща Ердоган – Путин, следва да излезете от мантрата, която правилните СМИ се опитват да ни наложат, че опитът за преврат в Турция е по осите: „светска държава“ – неоислямизъм и демокрация – диктатура.

    Не, няма такива разделителни линии в този опит за преврат. Опитът за преврат беше ЕДИНСТВЕНО, защото Ердоган се опита да води политика в защита на националния интерес на Турция. И тази политика влезе в противоречие с американските геополитически интереси. ТОВА Е ИСТИНАТА!

    Когато знаете това, другите обяснения са доста по-лесни! Стоплянето на отношенията Турция-Русия естествено, че налива „вода в нашата мелница“.
    Това е така, по две причини: 1. Турция търси съюза в подчинено положение спрямо Русия и 2. именно с този съюз се опитва да се еманципира от САЩ и НАТО.
    Процесите в света набират скорост с темп на геометрична прогресия, така, че всяка велика сила следва да преориентира политиката си мигновено, за да не изхвърчи на поредния вираж. Старите правила не работят, а новите се характеризират с това, че решенията трябва да се взимат бързо и категорично. Основното качество на днешното правилно геополитическо решение е, че трябва да се вземе БЪРЗО и изпреварващо решенията на другите играчи.
    Затова напълно разбирам Путин и считам, че в този момент е правилно да подаде ръка на Турция.
    Изобщо, разделителната линия е ясна, за всички люде, които не виждат бъдещето на България в НАТО, това е добра новина. Другите са други, някои няма да Ви разберат, а за други просто ще се види, че дефакто подкрепят членуването на България в този съюз, чието съществуване се осмисля единствено, защото противостой на Русия.
    Подминете ги!

    Отговор
    • 5 ноември 2017 в 15:45
      Permalink

      Прав е тоя който е казал-за безродниците няма лек

      Отговор
  • 26 юли 2016 в 14:22
    Permalink

    Такава е тя, бившите партийне секретари станаха началници на ГЩ, и Михов и Симеонов и Попов, първи Атлантици и НАТОвци??? Ние дето тогава им казвахме суровата истина в очите, и сега сме Черни овци, русофили и „предатели на българските интереси“! Бива наглост ама чак толкоз ми идва повече!

    Отговор
  • 27 юли 2016 в 08:33
    Permalink

    В цитираното по -горе „СЛОВО“ единствено неоспоримо е:“Срещу заплащане или доброволно значителен брой лица в България участват в информационната война срещу страната си. Участват целенасочено и понякога доста яростно поради две причини: първо, поради наследствен коформизъм, мутирал в ибрикчийство и началникофилия. Част от Тези лица са потомци на активните борци срещу фашизЪма и капитализЪма (около 200 000 души), които бяха облагодетелствани от комунистическия режим и сега се „борят“ да възстановят поограничените си привилегии.“ НЕ е нужно да се уточнява на чия страна участват – винаги на страната на Големия Брат!

    Отговор
  • 31 юли 2016 в 09:42
    Permalink

    Васил Данов е бивш политически офицер,при това по Тошово време е учил военна журналистика в Лвов.Такава кариера имаха само най-натегливите,нахални и подмазливи бекапейски номенклатури.Тоя няма свян и срам – ти го заплюваш ,а той обявява,че дъжд вали.А това,че 55% от думите в руския са български…дай боже да е така,само,че са влезли в руския език един път от волжките българи,втори път от покръстването на руснаците,трети път поради азбуката и четвърти път когато българският просветен слой се спасява от турското робство.То аз се чудя защо без да съм учил руски им разбирам предаманията,пък на украинците почти не им разбирам,а то……къде бил ключът за палатката.

    Отговор
    • 1 август 2016 в 16:58
      Permalink

      Не се е променил натегача! Останал си е същият, само е сменил господарите ! Такива като него, пълзят натам, накъдето духа вятърът! Винаги съм твърдял и ще го повторя отново пак тук, че няма по противно, по продажно и по подло същество от пребоядисан комунист! Готови са и майка си и баща си да продадат, стига да има кой да ги купи!

      Отговор
      • 18 май 2017 в 12:06
        Permalink

        Не става дума за комунисти. Това е определена порода хомосапиенс, която е свърх амбициозна и е готова да продаде чест, съвест , достойнство, мама, тати, жени и деца само да оцелеят. Истината е че не всеки го може .
        Това е наистина изкувство и ние виждаме че нашите т. н. лидери в по-голямата си част са точно такива. Истина е и нещо друго. Създаването на среда в която такива гъсеници се развъждат най-добре. Те опоскват държавата, а тя, държавата е онова което пречи. А сега се сетете кой проповядва ,че държавата е лош стопанин, че тя само пречи на индивида да се развива и т. н. май не е Руссия и Путин?……

        Отговор
  • 7 август 2016 в 12:11
    Permalink

    Интересно откъде изкопаха „доктрината“Андропов,а за доктрината РанЪт нищо не се споменава.Доклкото си спомням именно там бяха заложени 5 000 000 население,тотален провал в медицинските „грижи“ ,демократизиране на съдебната система(каквото и да означава това),тотален обрат в преподавателската и учителска дейност.Като бонус ..масова чалгализация и опростачване на населението,

    Отговор
    • 16 май 2017 в 14:21
      Permalink

      Доктрина Ран-Ът няма. Има план за реорганизация на стопанския живот в България, написан и издаден като официален документ, който може да се намери свободно в нета, но който бе провален от комунистофилите – пребоядисани капиталисти. Днес същите са гъзомийници на олигарсите от 300-те клана на бившите общински и градски партийни секретари и членове на Политбюро. Мантрата Ран-Ът е една от първите „опорни точки“ на хибридната война на БКП-ДС срещу българския народ. И руското КГБ е първопричината на всичко това, което сърбаме днес. И овчите мозъци на гласуващите за БСП.

      Отговор
      • 24 септември 2019 в 16:53
        Permalink

        да го наричаме простичко, по ленински, преврат

        Отговор
  • 30 август 2016 в 21:07
    Permalink

    В една държава, където Президентът решава къде и кога да се ходи на почивка в чужбина, 300 000 нейни граждани имат имоти в България….. Скоро в НС бе предложено всеки, който е инвестирал 70000 Евро – т.е. Купил си е апартамент да става БГ гражданин. Моля направете връзката…..

    Отговор
  • 14 септември 2016 в 08:35
    Permalink

    Хаха чета и се чудя таз наша родина толкова мунчовци как е успяла да роди? В едно е прав офицерчето социализма създаде такива кото него дето не си знаят рода и родината. Драго офицерче истанат е проста самостоятелна политика съобразена с условията геогравски и икономически. На нас нито САЩ , нито Запада ще ни помогнат те си имат планове какот Русия. Ние просто сме място където трябва да станат някои работи за да може при тях да е добре. А такива като теб глашатаи са същите като ония дето са купени от КГБ!

    Отговор
    • 24 юни 2018 в 21:24
      Permalink

      АУУУ! Колко си умен! И не се пише „геограВски“, а географски – от „геограФия“, умнико.

      Отговор
  • 16 ноември 2016 в 15:28
    Permalink

    Още един наемен пребоядисан писач, който отработва парите на Фашингтон. И къде беше великият антикомунист и Атлантик до 1989Б правилно, в Българската Народна Армия, където вярно е служил на Партията и държавата, хахаха. Защо не грабна автомата и не стана горянин/партизанин/борец – антикомунист? Ама как ще стане, като той още тогава е знаел за пъклените планове на КГБ, за зловещия Путин и за олигарсите…на които той самият прислужва, срещу нескромно възнаграждение, впрочем. Аман от отрепки.

    Отговор
  • 8 февруари 2017 в 18:16
    Permalink

    Аз просто нямам думи! Как е възможно нормален човек да бълва такива измислици!

    Отговор
  • 10 февруари 2017 в 15:12
    Permalink

    За 140 години на някои крепостници толко са им промити мозъците, че нормалните считат за луди…

    Отговор
  • 10 февруари 2017 в 19:54
    Permalink

    Рубладжиите и русолизците изпълзяха закономерно и се напънаха и под тази статия. Обречени сте. Заедно с джуджето.

    Отговор
  • 10 февруари 2017 в 22:50
    Permalink

    уважаеми приятелчета,всичко това са празни приказки,важното в момента кой обира златните ресурси на българия 8 тона на година. русия или америка,и двете империи са еднакво вредни за българия . това че сме в нато и европеиския съюз не значи че трябва да им даваме всичко заради комисионните на шепа продажници. разстрел за всички продали българските интереси през последните 25 години. бог да пази българия!!!

    Отговор
    • 13 февруари 2017 в 19:32
      Permalink

      Кой да подаде ръка на тоз народ – да си вземе свободата от всички „освободители“? С реване не става. Нито с ранобудни бози и разходки с тупан. Само БУНТ – мирен и всенароден за промени, договорени между всички в повсеместни събрания, овластяващи „атомите“ да решават съдбата си. Да изплетем ГОЛЯМАТА МЕТЛА! Освободители няма.

      Отговор
  • 12 февруари 2017 в 17:13
    Permalink

    Жалък русофоб каквито са и неговите опоненти русофилите. Истинският играч го играе винаги третия който печели когато двама се карат. Евреите за това са оцеляли през хилядолетията и все още го правят в световен план и никой и думичка не обелва за това чудо на социалдарвинизма. Олигофрените ще продължават да се дърлят едни други докато се идентифицират като българи не защото са просто българи, а защото са такива в зависимост дали са с Русия или със Запада. Каква пародия. Ние като народ не ще излезем от пропастта докато продължаваме безропотно да слугуваме било то на Изтока било на Запада. Така и не искаме да се научим на основното правило за оцеляване – взимаш най-доброто откъдето и да е то и следваш изключително собствения си интерес. В джунглата не е здравословно да се правиш на майка Тереза докато зад гърба ти дебнат хищници. Раболепието е дълбоко впито в народопсихологията ни – турци са ни владели 5 века, руснаци ни освобождават, след това германци ни управляват даже обявяват независимостта ни (каква ирония), след това комунисти половин век, след тях техните пребоядисани като демократи отрочета заедно с всяка паралелна сволоч изпълзяла за да оглозга и малкото което все пак се изгради като производство през комунизма. Предизвикателствата винаги са били прости и ясни – ние сме на кръстопът между Запада, Русия и Исляма, въпросът е как да отстояваме собствените си интереси насред тоя кръстопът. Умният би сложил сергия, но не и нашите гъзоблизци освен ако не е за тяхна лична облага.

    Отговор
  • 15 февруари 2017 в 08:39
    Permalink

    Просто съм съсипан! Не мога да си обясня, как офицер като к.Iр. Васил Данов, може да си позволи каруцарски език в кръчмарски бълнувания. Нито една негова параноична теза не издържа критика, нито едно негово сравнение не носи следа от обективност…
    Поразително!
    Какви е деца раждала и продължава да ражда българска майка юнашка…

    Отговор
  • 5 март 2017 в 15:55
    Permalink

    Единственото нещо, което ще напиша е, имал е достъп до всички материали, които ние така и няма да видим, защото ги изнесоха!! Защо ли?? Браво, че има смелостта да говори за това, което е научил и видял от първо лице – що за държава е СССР, а сега Федерация!! Че в момента Путин осъществява геноцид на собствения си народ и не само – всяка държава дръзнала да отстоява суверенитета си е заливана от кръв – на това сме свидетели от 20 и повече години!! Ако не го беше казал щеше да бъде по-голямо предателство спрямо България и бъдещите поколения! Ако избора е цивилизацията и демокрацията – мястото ни е в Европа!! Другото е предателство за бъдещето на децата ни!! А този, който има смелостта да каже това което е прозрял, моето БЛАГОДАРЯ!!

    Отговор
  • 16 май 2017 в 12:47
    Permalink

    ТОЛКОВА МНОГО ЛЪЖИ И ЕЗИК НА ОМРАЗАТА НА ЕДНО МЯСТО ОТДАВНА НЕ БЯХ ВИЖДАЛ. СРАМ МЕ Е ,ЧЕ ТАКОВА СЪЩЕСТВО СЕ НАРИЧА БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР.РУСНАЦИТЕ НИ БИЛИ ВИНОВНИ, ЧЕ ИМАМЕ ОЛИГАРХИЯ? НАЛИ ИСКАХТЕ КАПИТАЛИЗЪМ – ЕТО ВИ ГО. А ЗАПАДНИТЕ ПРИЯТЕЛИ НА МЕКЕРЕТО ПОМОГНАХА ЛИ НИ ДА СИ ВЗЕМЕМ ИЗНЕСЕНИТЕ ОТ КОМУНЯГИТЕ ПАРИ? ИЛИ ДА ЗАПУШИМ ОФШОРКИТЕ…АМА КАК ЩЕ ПОМОГНАТ, КАТО ТЕЗИ ПАРИ КЪМ ТЯХ ОТИВАТ.КОГАТО БЪЛГАРИЯ СТАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ, ТОЗИ ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ВЗЕМЕ КУФАРИТЕ И ДА ХОДИ ПРИ ИСТИНСКИТЕ СИ РАБОТОДАТЕЛИ. ЩЕ СТАНЕ. ПО-СКОРО, ОТКОЛКОТО СИ МИСЛИ МЕКЕРЕТО, КОЕТО ИСКА ДА НИ ВКАРА ВЪВ ВОЙНА. А АКО НИ ВКАРАТ ВЪВ ВОЙНА СРЕЩУ РУСНАЦИТЕ ЗАРАДИ АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, А ДО МЕНЕ ИМА АМЕРИКАНЦИ, А ПОЗНАЙТЕ ПО КОГО ЩЕ СТРЕЛЯМ. САМО ЧЕ ЩЕ СТАНЕ ПО-ЛОШО – ЩЕ НИ ЗАВЗЕМАТ ТУРЦИТЕ И ЗАРАДИ ЕЙ ТЕЗИ БОКЛУЦИ РУСНАЦИТЕ ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА СИ МРЪДНАТ ПРЪСТА. ХУБАВОТО Е, Ч(Е НА ВЪПРОСНИЯ МИТИНГ СА БИЛИ ЕДНА ШЕПИЦА ПСИХОДЕСНИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ РУСОФОБИ. КОЛКО ИМ Е ОТНОСИТЕЛНАТА ТЕЖЕСТ В ОБЩЕСТВОТО ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ НА ИЗБОРИТЕ.И ЩЕ СТАВА ОЩЕ ПО-МАЛКА.

    Отговор
  • 16 май 2017 в 15:53
    Permalink

    КОМЕНТАРЪТ Е ИЗТРИТ ЗА НЕЦЕНЗУРНО СЪДЪРЖАНИЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ВУЛГАРЕН ЕЗИК.

    Отговор
  • 17 май 2017 в 12:35
    Permalink

    Червените номенклатурни боклуци от соца,живели като феодални аристократи на гърба на народа,наричаха фашист всеки,който дръзнеше да критикува за най-малко нещо,но те после се обърнаха като фурнаджийски лопати с хамелеонски душици,смениха господарите си като прости…тки,и ако пак някой ги критикува,вече със същите 2 мозъчни гънки-те и техните деца на власт-вече го обиждат с думите-комунист или русофил..А самите те не виждат с какви фереджета са покрили остатъците от милиграмите съвест,ако такива имат.Те изядоха и изпиха уж синята идея и нищо не оставиха от нея..Кажи си иване….и да не кажеш,на всеки стана ясно…Никога не съм бил от бкп,нещо повече-не азно един от най-близките ми хора от семейството бешеот няколкото,осмелили се да издигат глас срещу Правешкия диктатор и бяха репресирани в отговор-справка-дело-ДОР-операция дисидент и т.н.,после като активист на СДС беше отхвърлян и шкартиран,щото сдс-то се оказа място на пребоядисани бивши ченгета от ДС,сменили своя господар…Затова сме и сега на ТАКЪВ ХАЛ под мъдрото ръководство на НАТО И ЕС,както тогава под мъдрото ръководство на ПАРТИЯТА ВОЛНОКРИЛА..А Автора на статията и лайкаджиите му какви са били през соца,като коставци и кунево-Пръмовки ли-еврокомисарката сбивша снаха на политбюро с клан пръмови…Кой наряза ракетите ни и унищожи армията-изискване на нато-сс-23 скъд и фрог,но не цивилизованото нато като англия или германия,а бившие 5 вековен поробител-любим на драскачи като от статията-Вече Османска Халифатска след референдума Турция.Вземете пример от еничари като Михайлов и Фереджосаното вече нехубаво Наде в тази страна…Под Мъдрото ръководство на ЕС всеки убиец или изнасилвач,само защото е от циг..пардон,римлянски произход или ако е маймуна от бимбинистан е с права и свободи над законите и с гарантиран стандарт в пъти над българина,иначе Брюксел ни наказва със санкции..да ръкопляскаме ли?Българофил съм,а автора на статията и клакьорите са българофоби.Дали не съм русофил-само повтарям мнението си,че 4 страни са с крайно враждебва политика и пропаганда срещу България-Македония,Сърбия ,Турция и Русия..С това отговарям и на горния въпрос…В нета идиоти много,които не знаят правилата на културния диспут,но да спомена,че ..играя културно,но ако се наложи знам да използувам и .да не казвам думата но всеки я знае… спорад както се наложи..Само инфо,всеки да си прави сам изводи

    Отговор
  • 1 септември 2017 в 22:56
    Permalink

    Толкова омраза и лъжи като „речта” на това натовско… на едно място отдавна не бях виждал. Дано поне са му платили добре Господарите от Вашингтон.

    Отговор
  • 22 октомври 2017 в 10:26
    Permalink

    Полютбюро на БКП и шайка реваншисти „демократи“ се договориха и измамиха народа си.
    Окрадодаха България!
    Ето ви нашата съдба!
    https://www.lex.bg/laws/ldoc/2132567042
    Резултатът от договорката е този закон. Ние не знаем! Знаят депутатите на България!
    Г-н Данов, ако знае факти за службите, да ги обяви. Моето е горното!

    Отговор
  • 7 ноември 2017 в 02:11
    Permalink

    Само като видях коментарите тук …..и ми стана ясно че целия клуб АТЛАНТИК е тук да клакира! Чао!Аз при платени клакьори работа нямам!Един гъз целуваха докато бяха в военните училища преди 1989 ,друг гъз целуват сега! Важното е тяхното да върви-Днес комунисти,утре Атлантици!Ваща мама Продажна!
    Този може и да е Кап.1 ви ранг,аз съм МИЧМАН,но като Мичман имам повече достоинство от него и от вас тук.Продажни копелета сте.

    Отговор
  • 19 януари 2018 в 00:40
    Permalink

    Виж кой те управлява! Всички са деца на ДС и стари комунисти!
    http://vchas.net/57588/
    Властта и парите в България не отиват при случайни хора. Преходът, изглежда, никога не се е състоял
    „Връщането на комунистическите фамилии на власт фактически обезсмисля усилията ни през целия преход“. Това са думи на бившият зам.- председател на ДСБ Веселин Методиев по повод идването на Симеон Втори на власт, което доведе до нов тип явление в кадровата политика на управлението столетницата – завръщането в социалистическия авангард на фамилии, причислявани към комунистическата номенклатура.
    Властта и капиталите в страната до ден-днешен са концентрирани в техните ръце, а по различни данни днес 85% от високопоставените политици и олигарсите са свързани с ДС и БКП.
    Expressnews.bg ви предоставя списък на най-влиятелните хора, в България, чието родословно дърво преминава през върхушката на БКП или Държавна сигурност.
    ПОЛИТИЦИ
    Сергей Дмитриевич Станишев
    Бивш премиер, председател на БСП
    Баща му Димитър Яков Станишев е най-младият партизанин от отряда „Чавдар“ и секретар на ЦК на БКП. След Деветосептемврийския преврат от 1944 г. Станишев заминава за СССР, където учи история, подготвя и защитава дисертация по история на марксизма-ленинизма в Московския държавен университет.
    Бойко Борисов
    Бивш премиер, лидер на ГЕРБ
    Член на БКП и син на полковник от МВР – Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. През 1991-а година неговата фирма охранява бившия първи Тодор Живков.
    Росен Плевнелиев
    Президент
    Платен първи комсомолски секретар на общински комитет на ДКМС. Баща му Асен Плевнелиев е имал високи позиции в партийната йерархия и е бил сред най-високопоставената номенклатура на самия отдел „Пропаганда и агитация“ на Окръжния комитет на БКП-Благоевград.
    Цветан Цветанов
    Бивш шеф на МВР, ГЕРБ
    Син на Генчо Цветанов, шофьор и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
    Николай Младенов
    Бивш министър на МВнР, ГЕРБ
    Баща му, Евтим Младенов, е щатен служител на нейното Първо главно управление – свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие. Според някои медии Николай Младенов участва активно в младежкото комунистическо движение (Комсомола) и е последният секретар на Ученическия комитет на ДКМС на гимназията.
    Симеон Дянков
    Бивш финансов министър, ГЕРБ
    Продукт на седмичната детска градина. Отгледан от властна майка и втори баща пастрок, малкият Дянков е бил в почти еничарски условия на израстване като дете и юноша. Бившият финансов министър се оказа отгледан от майка и баба със здрави комунистически убеждения и принципи, под силното влияние на Макаренко при възпитанието на своя син и внук. След 10 ноември 1989 се премества във Виенския университет (според Иван Славков е изпратен във Виена през 1988 г. от Фондация „Знаме на мира“ на Людмила Живкова, ковачницата на млади и отворени за света комунистически кадри.), а след това в Свободния университет на Западен Берлин.
    Меглена Кунева
    Политик
    Омъжена за финансиста Андрей Пръмов, син на някогашния сектртар на ЦК на БКП Иван Пръмов.
    Цецка Цачева
    Бивш председател на НС, ГЕРБ
    Партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
    Борис Велчев
    Бивш главен прокурор
    Син е на дипломата Владимир Велчев, член на ЦК на БКП и внук на Борис Велчев – втория човек в Политбюро на ЦК на БКП до средата на 70-те години.
    Сергей Игнатов
    Бивш образователен министър, ГЕРБ
    Син на секретаря на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси Симеон Игнатов.Бащата на бившия образователния министър е член на ръководството на Българския антифашистки съюз. Организацията влиза в състава на Коалиция за България заедно с БСП.Той все още е и член на БСП, а преди 12 г. Симеон Игнатов беше сред учредителите на т.нар. генералско движение в БСП.
    Нона Караджова
    Бивш министър на околната среда и водите, ГЕРБ
    Дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
    Лиляна Павлова
    Бивш министър на регионалното развитие и благоустройството, ГЕРБ
    Внучка на партизанина и завеждащ отдел на ЦК на БКП Георги Павлов.
    Антон Кутев
    Депутат от БСП
    Баща му Константин Кутев дълги години работи в ДКМС и в ТНТМ (Техническо и научно творчество на младежта).
    Моника Станишева
    Съпруга на Сергей Станишев
    Баща ѝ Любомир Янов е известен журналист. Работил във в. „Поглед“, „Стършел“, „Стандарт“. Говорител на Футболната лига, аташе на агента на секретните ни служби Божидар Божилов – Боби Бец.
    БИЗНЕСЪТ
    Ирена Кръстева
    Медиен магнат
    Бащата на Ирена Кръстева е полк. Ангел Кръстев, който е бивш заместник-шеф на управлението на Държавна сигурност във Враца. Назначен е след опита за преврат на Горуня, което говори за голямо доверие. В онези години е отговарял и за ДС делата във Видниско, Михайловградско и Плевенско, понеже Враца е била определена за регионален център. Още по-любопитно е чий е началникът му полковник Мургин. Съвпадението във фамилиите на полк. Мургин и г-жа Мургина изобщо не е случайно.
    Иво Прокопиев
    Предприемач
    Баща му – Георги е дългогодишен служител на прословутото УБО и като такъв стига до поста директор на ловно стопанство „Воден“, според някои по личната препоръка и желание на Тодор Живков. След 1989 година възраждат популярния петъчен „Отечествен фронт“, но с една малка промяна в името – изданието става „Отечествен вестник“.
    Цветелина Бориславова
    Банкер, „Българско-американска кредитна банка
    Баща ѝ, Борислав Карагьозов, е служител на ПГУ-ДС и работи като материално отговорно техническо лице към български посолства. Майка ѝ, Веселина Карагьозова, е акционер в „Кемисол“ АД, Стара Загора – дружество, търгуващо с химически продукти.
    Валентин Златев
    Генерален директор, Лукойл България
    Валентин Златев е роден през 1965 г. , точно на студентския празник 8 декември в родния град на Тодор Живков – Правец. В далечната 1968 г., когато той е на три годинки, баща му Васил Златев става председател на Селския народен съвет, някогашен аналог на длъжността кмет. След обявяването на Правец за град той продължава да го ръководи, но вече като председател на Изпълнителния комитет на Общинския народен съвет.
    Огнян Донев
    Изпълнителен директор на „Софарма“.
    Роден през 1957 г. в Берлин. Баща му е свързан с Държавна сигурност и работи зад граница като търговски представител. Самият Огнян завършва колежи в Западна Германия и Австрия, а после е приет „Международни икономически отношения“ във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ в София.
    На 29 години вече е доктор по икономика и получава първия висок държавен пост в България – съветник в Министерски съвет на една от най-силните личности в България по времето на Живков – Огнян Дойнов. Дойнов сред хората, които най-основно управялват парите на БКП. Самият казва, че е направил първия си милион с продажба на близалки и дъвки.
    Милен и Георги Велчеви
    Бивш финансов министър и бизнесмен
    Баща им Емил Велчев е член на БКП и сътрудник на държавна сигурност. Син на братовчед на първия обвинител на народната република Борис Велчев. Като представител на БГА „Балкан“ в Зимбабве Емил Вепчев е въртял далавери с нелегално чейндж бюро с посланика Александър Атанасов – брат на Андрей Луканов.
    Красимир Гергов
    Рекламен магнат
    Да се родиш в семейство, което е изцяло отдадено на службите преди 10 ноември 1989 година означаваше само едно – че имаш ясен и предначертан път, който ще те изведе до пост с висока заплата и съответните привилегии. Причината е повече от очевидна – има си вуйчо, явил се този път в ролята на заместник-шеф на прочутото Управление „Безопасност и охрана“, по-известно като УБО.
    Любомир Павлов
    Бивш медиен магнат и дългогодишен сътрудник на Огнян Донев
    За него са показателни думите на бившия председател на Комисията по досиетата Методи Андреев: „Да не забравяме, че бащата на Павлов е бил личен лекар „Уши, нос, гърло“ на Тодор Живков. След това в Общинска банка Любомир Павлов назначава за изпълнителен директор офицер от Шесто с инициали С.М. После продължава да привлича твърде много бивши офицери от Шесто“.
    Емил Кюлев
    ДСК
    Покойният банкер е син на полк. Александър Кюлев, който е началник-отдел „Убийства“ към отдел Криминалната милиция, близък на Адрей Луканов.
    Христо Ковачки
    Бизнесмен, мини и енергетика
    На 18 години, през 1980 година, той влиза като курсант във Висшето военно-артилерийско училище. По времето на развития социализъм, военните училища даваха и граждански звания – инженер за техническите специалности. Но школникът Христо не завършва петгодишния курс на обучение, а още на втората година заминава да продължи висшето си образование и то не в българско висше училище, а направо в ЛИТМО – Ленинградски институт за точна механика и оптика, един от най-елитните технологични институти в бившия соцблок.
    Цеко Минев
    Собственик на „Първа Инвестиционна банка“
    Потомствен финансист, син на бившия зам. министър на финансите Тодор Минев
    Николай Банев
    Ссобственик на „АКБ Форес“
    Баща му Йордан Банев работи в структурите на Държавна сигурност, където е отговарял за „гръцкото направление“.
    Тодор Батков
    Адвокат, собственик на ФК „Левски“
    Баща му е роденият през 1931 година Костадин Батков, едно от големите имена на родното външно разузнаване, работил през годините основно зад граница като журналист.
    Кирил Домусчиев
    Собственик на „Хувефарма“ и ФК „Лудогорец“
    В дъното на забогатяването на двамата братя стоят дядото на Домусчиеви, който е активен борец против Фашизма и капитализма, бащата на Домусчиев – Петър, който по времето на комунизма е с ранг на министър, и майка им, която е верен и дългогодишен активист на компартията, а по време на комунизма и след 10.11.89г. е директор на завод „Балкан“ в Ловеч, който Домусчиев успява да приватизира за жълти стотинки, чрез фонд „Напредък“и на който след това става шеф.

    Отговор
  • 26 март 2018 в 11:50
    Permalink

    Невероятна воня! Просто – не може да се чете….. За това и народа е тъй обезверен!

    Отговор
  • 6 февруари 2019 в 09:52
    Permalink

    Като пропагандна реч – долу-горе става. В крайна сметка Данов това е учил и това е работил като политически офицер. И най-вече – патетично да смесва верни с полуверни неща, гарнирани с откровени НЕИСТИНИ. Само че това е реч за пред ТЕКЕЗЕСАРИ! Липсва както военно-политически анализ на ситуацияна около и след преврата на 10 ноември 1989 г., така и икономически такъв .Въпрос на въпросите е как се гради КАПИТАЛИЗЪМ с хора, които нищо друго не са учили, освен компендиумите по марксизъм-ленинизъм на ЦК на БКП. Темата е толкова широка, че не се вмества нито в пропагандна реч, нито в нашите коментари. Прочетох словото със закъснение. Не съжалявам! Защото нищо ново не научих.

    Отговор
  • 6 февруари 2019 в 11:16
    Permalink

    Трябваше да проследи целият преход, още от Луканов!!!

    Отговор
  • 9 февруари 2019 в 09:07
    Permalink

    Интересна реч,но и Николай Попколев е обърнал внимание,също с интересни виждания по някои важни въпроси,но това е нормално,тъй като не е възможно да обхванеш всичко,ако не напишеш книга където да се разчепка с подробностите на фактологията от историята и настоящето(ще се получи доста голямо и обширно четиво)!Трябва да не се забравя един безспорен факт,че зависимостта ни от Русия е очевадна-„кранчето” е от тяхна страна и завъртането му в посока на часовниковата стрелка ще бъде равносилно на началото на бедствие за България!!!Каквото и да си говорим,винаги ще изглеждаме като „на гол г.з чифте пищови”!Силните са силни,защото са осъзнали по какъв начин да бъдат силни!Ако,ние българите сме били в древността силни и водещи,основоположници на култури и народи,разпространявали сме семето на прогреса с действията си и сме обгръщали величието с постиженията,то това е благодарение на равнопоставянето на позициите,в които са се намирали всички по онези времена – еднакво ползване ресурсите на земята и полезните изкопаеми,за създаване на блага и средства за защита,то сега е мнооого различно,живеейки в силно развито и зависещо от съвременните технологии общество!Сегашната реалност е,че нямаме ресурсите,за да можем да се противопоставяме на каквото и да е било…..!!!…ето защо нищичко не можем да направим,а камо ли да променим съдбата си – много сме мразени и недолюбвани от векове история,защото българите сме горд народ и трудно се не даваме,като винаги сме се изправяли,доказвайки го със съществуването си – България я е имало,има я и ще я има докато свят светува,но…САМО УМНАТА!!!

    Отговор
  • 11 август 2019 в 22:37
    Permalink

    Отдавна не бях попадал сред… малка Тълпа Малоумници… По правило такива мислят с …“готови клишета“.Ето някои от тях : „Русофилите Задължително, ама “задължително“ са Българомразци“(Абсолютна Тъпащина-явно Добре Насадена в меките им тикви), Второ:“Как така „Планът на Руските и Български Тайни служби“ е…да Не допусне Южен Поток…, а Американските “Марици“…и американски-не Руски -Военни БАЗИ-в България !?! Може би иска да ни каже този о.з. Васил Данов-че Русия е Мазохист и Иска да бъде нападана …отвсякъде !?!… Вероятно-и Службите на „НРБ“(а защо не „РБ“ !?!-са Мазохисти и изкат да уморят Собствения си Народ… А всички ходещи до САЩ и Брюксел -Тъпанари на настоящето правителство са… руски шпиони !?! Абе вие изобщо има ли грамМозък в тиквите си !?! А имате ли изобщо-глави !?! Членуваме в ЕС и НАТО, а сме най-бедната страна в Европа…пък затова била виновна-Русия !?! Чувате ли се изобщо какви ги плещите…Явно са измислили Ново Оръжие: Раздаване на торби с Пари и работи успешно…Ново ли казах !? Ами в около 15-ина държави вече се приложи-от Лат.Америка, през Либия, Египет, Иран, Ирак, Сирия… и Съседна Украйна-все “тичащи“ към Американска “демокрация“-Разруха, Смърт и Разделение !!! Явно Примерите са Малко(щото Не Виждаме какво става по Света)-че и „България си мина по пътя“-само дето не проля Кръв…Но след 30 г. се вижда -с какво ще плати-с БАВНА СМЪРТ !!! Кьорави и Кривогледи Многознайковци- Сред дървета ходите-Гората не виждате… Закриват ни Свиневъдството(не по заповед на Кремъл, нали!?)…И нас ще Закрият , като народ-какво каза Хилъри:“Не НИ трябвате повече от 4 милиона-българите!“-а тя е…Руска шпионка…Тъпанари …

    Отговор
  • 29 август 2019 в 07:11
    Permalink

    Вика ми един дебил, че сме били колония на САЩ.
    Питам го ти в коя американска фирма слугуваш?!
    Хък.
    Колко американски коли те накараха да си купиш насила.
    Хък.
    По времето на соца за американски коли ли чакаше ред?!
    Хък.
    На кого плащаш скъпото парно заради скъпия руски газ?!
    Хък.
    Къде ти отиват паричките, когато зареждаш гориво в колата и то с най-висока надценка в Европа?!
    Хък.
    А имаш ли избор?!
    Хък.
    На кого плати 1 милиард за два реактора?!
    Хък.
    Знаеш ли, че КТБ, от която източиха 4 милиарда лева, е руска банка, в която наливаха парите на българските държавни предприятия?!
    Хък.
    Като си плащаш мобилния на БТК – руска собственост, на Виваком – руска собстевност, къде ти отиват парите?!
    Хък.
    Кой бетонира и завзе Черноморието ни, американците ли?!
    Хък.
    Защо в България има 50 000 руски фирми, и почти нито една от тях не плаща данък!?!
    Хък.
    Защо имат вече над 400 000 имота тук?!
    Хък.
    Знаеш ли, че за 10 години Лукойл е декларирал тук приходи от над 60 милиарда лева и не е платил и стотинка данък печалба.
    Хък.
    Като си купуваш цигари на Булгартабак, къде ти отиват паричките, при руските собственици, или при американците?!
    Хък.
    Знаеш ли, че над 30% от икономиката ни е в руски ръце?! Колко американски има?!
    Хък.
    Та, да ви кажа, има такива примати, които си вярват, че живеят в колония, защото са примати и роби по душа.
    Утре такива примати няма и да се замислят защо децата им бягат на Запад, в държави, в които не е стъпвал руски ботуш, в които не упраляват мутри и крадци.
    Няма да се замислят и защо утре няма да има кой да им припикае гроба, на който пише “Тук почива един русофил”.
    Други пък дори ще пратят детето си в САЩ, за да го направят колонист.
    Като Корнелия примерно.
    А познавам много такива хора, вярвайте ми.
    Те са сред нас и те определят живота ни. Те ни теглят към блатото – беззъби с пречупен гръбнак.
    Нищо, че държавата ни от 70 години се управлява от безродни русофилски мърши.
    Те гласуват за тях, докато си дават последните пари на Лукойл и Газпром…

    Отговор
  • 28 септември 2019 в 11:04
    Permalink

    Поредния ИДИОТ? Има си хас Путин да не е „Виновен“? Все някой друг ни с*ре в гащите???

    Отговор

Напишете коментар