Всичко се връща

Снимка: Capital.bg

Сигурно помните знаменателната реплика на един бивш кмет на Русе: „Двайсет милиона евро неустойка, как си ги представяте, че се вземат тия 20 милиона евро от Бобокови?“

След многобройните реверанси на толкова много общински и държавни високопоставени властници към техните „бизнес начинания“ в годините назад, днес братята вече не са фактор и са в немилост. Десетки милиони на данъкоплатците, за да се плати сметката от неудачните мегаломански амбиции на Бобокови, отидоха на вятъра.

Наследството за Русе:
– една изначално фалирала и доста грозновата на външен вид спортна зала;
– една дупка между стадиона и залата, която няма никакви изгледи някога да бъде смислено запълнена;
– една изтърбушена сграда на бившата музикална гимназия, която, уж, трябваше да стане частен музей – музеят на Бобокови;
– и много, адски много пари, с които можеше да бъдат направени много неща за Русе, вместо да отиват за плащането на необмислени частни начинания – на какво отгоре данъкоплатците трябваше да плащат един частен фалит?

Днес Пламен Бобоков е тръгнал да рони крокодилски сълзи по Свободна Европа и Дневник, защото се чувствал ощетен. Несправедливо обвинен бил. И сигурно е вярно, като се има предвид кой го обвинява. Но, всичко това трябва да се приеме и като възмездие за стореното по описаните по-горе направления.

Вижте графиката с котировките на акциите от основния бизнес на братята. Минус 50% за няма и 6 месеца. Борсите не прощават. Ето как се взимат не само 20 милиона, а много повече милиони евро от братя Бобокови. Въпросът е в чий интерес.

#Фронтално


Графика: infostock.bg

of