ГЕРБ изпрати борчески комунистически поздрав от Русе

ГЕРБ и БСП, рамо до рамо под червеното знаме, отбелязват „тържествено“ Деня на защитника на (съветското/руското) отечество пред паметника на Альоша в Русе.

За поредна година т.нар. „политически елит“ на Русе се самоподложи на унижение, прекланяйки глава пред паметника на Альоша в присъствието на консула на Руската федерация в града.

Пореден срамен акт на национално предателство и родоотстъпничество е и тазгодишното честване на празник на чужда държава с цветя и венци, платени с парите на данъкоплатците в Русе. Още повече, че това се случва в момент, когато този празник на защитниците на (руското/съветско) отечество беше бойкотиран на национално ниво и с изключение на лидера на БСП Михаил Миков никой друг от държавните мъже на България знаково не уважи приема в полупразната зала на руското посолство. Защото днешна Русия е в изолация не случайно. И такава трябва да е политиката, която следват България и ЕС.

Кметът на Русе Пламен Стоилов (ГЕРБ) декламира пламенни слова пред паметника на Альоша, по повод деня на защитника на (съветското/руското) отечество, отбелязан на 23 февруари 2015 г.

Нищо подобно не се случи в Русе, обаче. Знаково всички местни политици, както от БСП, така и от ГЕРБ, се подредиха под знамето на СССР, а кметът от партията на Бойко Борисов дори държа реч пред Альоша. Вярно е, че хората на опашката пред книжарница „Хеликон“ за новата книга на Емил Конрад бяха в пъти повече от честващите деня на защитника на отечеството пред паметника на съветския окупатор. И слава Богу! Но не в това е проблемът. Проблемът е в знаковото присъствие представители на доминираната от ГЕРБ общинска и държавна власт в Русе пред Альоша. Проблемът е в опитите им да легитимират половинвековни лъжи, като тази за „пролялите кръвта си за свободата на България“ и погребани в Парка на възрожденците съветски войни. Цял парцел с гробове – а нито една битка, нито един изстрелян куршум срещу Червената армия при нахлуването й през 1944 г., както и в последвалите след това години на окупация. Окупация, защото СССР и Царство България бяха тогава в състояние на война, обявена от другаря Сталин. Вярно ли е, че в голямата си част погребаните в Парка на възрожденците съветски военнослужещи са били разстреляни от самото съветско командване за изнасилвания, грабежи и лошо пиянство? Такава поне е градската легенда, а документи няма.

И днес хора като областният управител Стефко Бурджиев (ГЕРБ), кметът на Русе Пламен Стоилов (ГЕРБ), заместниците му от ГЕРБ Наталия Кръстева, Даниела Шилкова и Иван Григоров, главният архитект на Община Русе Живка Бучуковска, секретарят на Общината Димитър Генков, председателят на Общинския съвет – старата пребоядисана комунистическа номенклатура и днешен пръв гербер проф. Васил Пенчев и други, уж „десни“ политици, се подреждат рамо до рамо с комунистите пред Альоша, прекланят главица, и поднасят карамфили и венци. Защо го правите, кремълски подлоги?

2014-predateli

Напишете коментар