Декларация на издателя на „ФРОНТАЛНО“

Във връзка с кампанията за местните избори заявявам, че „ФРОНТАЛНО“ ще продължи да следва своята независима радакционна политика и ще продължи да критикува обективно и смислено всички кандидати за изборни длъжности без изключение.

Защото смисълът на журналистическата работа не е по време на избори да се прибират пачки за платени публикации и репортажи, в които кандидатите за кметове и общински съветници се самоизтъкват пред безкритични микрофони. Смисълът на журналистическата работа е да предостави на обществото информиран избор.

„ФРОНТАЛНО“ не подкрепя нито един от 11-те кандидати за кмет на Русе, тъй като смятаме, че поради различни причини между тях няма нито един достоен да поеме управлението на Общината. И въпреки това изборът ще бъде направен. И Русе ще има нов кмет, който от първия до последния ден на мандата си ще бъде постоянен обект на нашите критични материали, както и досега. Журналистиката така я разбираме – да бъде вечната опозиция на всяка власт.

По отношение на избора за общински съветници, смятаме че в листите на различните партии и коалиции има достойни кандидати, които заслужават доверие. „ФРОНТАЛНО“ ще намери нужната форма да ги представи по ясен и недвусмислен начин напълно безплатно и изцяло в услуга на обществения интерес.

Нужно е изрично да посоча, че „ФРОНТАЛНО“ не получава под никаква форма каквото и да е финансиране, освен от издателя си, и всичките материали на сайта са резултат само и единствено на доброволен труд.

Редакционната линия на „ФРОНТАЛНО“ остава неизменно в десния политически спектър, без да е обвързана с партии или с техните кандидати за местната власт.

Нека всичко да е ясно.

 

Благодаря Ви за вниманието.

Радко Димитров
издател на #Фронтално

__________________________
Ако имате въпроси – пишете на: [email protected] или ги поставете в коментар отдолу.

Напишете коментар