Един интересен въпрос

От изявление на „любимия ни млад и енергичен“ кмет Пенчо Милков научаваме, че служители на общинския отдел „Екология“ започвали масови проверки по домовете на гражданите за нерегламентирано горене на отпадъци в печките. Проверяващите щели да пишат актове и да налагат солени глоби на провинилите се.

Ето, на това му се вика ефективна борба със замърсителите.

Възниква, обаче, интересният въпрос: след като Община Русе има нужните ресурси и капацитет да влиза по домовете на хората и да установява дали от това, което горят в печките, се замърсява въздухът, защо от общинският отдел „Екология“ не правят същото и по отношение на промишлените замърсители?

Защо Пенчо Милков не прати своите служители да борят ТЕЦ-а, „Монтюпе“, „Оргахим“, „Булмаркет“, „Лубрика“ и т.н? Защо, след като Общината може да установи замърсяване от кюнеца на леля Седефка и бай Ламби, не отиде да пише актове и да налага солени глоби в печално известните заводи?

Излиза, че имаме двоен стандарт. За леля Седефка и за бай Ламби може, а за „инвеститорите“, „работодателите“ и „индустриалците“ общинските служители от отдел „Екология“ изненадващо се оказва, че нямат ресурси и капацитет.

Да излезе кметът и да каже. Нека да стане ясно на какво се дължи тази разлика: за обикновените граждани – тояга, а за фирмите се правим на разсеяни и призоваваме „компетентните институции да си свършат работата“, понеже сме нямали „ресурси и капацитет“. Хайде, бе.

#Фронтално

Напишете коментар