Заплаха за убийство срещу кандидат-кмет в Русе

Ударно започна кампанията за предстоящите местни избори в Русе. Още в първия ден стана ясно, че е била отправена заплаха за убийство срещу един от кандидатите за кмет на Общината.

Инж. Деана Тонева, която представлява коалицията „Демократична България“ в битката за кметския стол на Русе, е била обект на заплахите. Те са получени в писмен вид като съобщения до официалната й страница във Фейсбук в четвъртък вечерта.

Още в петък от коалицията са внесли жалба до Окръжната прокуратура. В жалбата деянието е описано като: „закана за извършване на тежко криминално престъпление срещу кандидата за кмет на община Русе инж. Деана Тонева“.

Различни източници на „ФРОНТАЛНО“ от средите на „Демократична България“ в Русе потвърдиха, че става дума за заплаха за убийство.

„Към жалбата са приложени всички необходими документи, включително и разпечатка (screenshot) от извършеното деяние, в което се съдържа и насочваща информация към евентуалния пряк извършител“, се посочва в официално изявление на предизборния щаб на демократите.

„Има установен профил, от който е изпратена заплахата. Не искаме засега да го оповестяваме, преди прокуратурата да излезе със становище. Профилът е на лице от Русе“, потвърди пред „ФРОНТАЛНО“ шефът на местния предизборен щаб на „Демократична България“ Младен Минков.

Помолен за коментар на ситуацията, Минков заяви, че са предприети всички необходими мерки за сигурността на Деана Тонева, а кампанията им ще продължи по план.

Засега не са известни мотивите на лицето, отправило заплахите. Деана Тонева е най-неразпознаваемото лице сред основните кандидати за кмет.

Кандидатурата й бе обявена едва в последния момент, но пък първа сред конкурентите си Тонева започна да представя публично конкретни мерки и стъпки от предизборната си платформа.


Напишете коментар