Изроди

Ако тази снимка на мъртво сирийско дете, изхвърлено от морето на брега в Турция, не промени отношението на Европа към бежанците, тогава какво?, пита от първата си страница британският „Индипендънт“

Става дума не за онези, според буквалния смисъл на думата – родени с физически недъг или обезобразени хора. Иде реч, за ония индивиди, които пасват на преносното значение на „изрода“ – т.е. люде с извратен морал.

Достатъчно е да прекарате известно време във фейсбук, за да се натъкнете на тях. Това са изроди – болни хора с извратен морал. На пръв поглед те са с нормална външност, някои са на добри позиции в обществото, даже. Но това е само обвивката. Под нея се крие истинската същност на тия изроди.

По правило те претендират публично, че са най-големите патриоти и най-големите християни – от тия, парадиращите, че веят най-големия трибагреник и че носят най-големия кръст. Обаче, дали най-голямото знаме и най-голямото разпятие те правят това, за което претендираш, че си? И ако ти си вярваш искрено, че си най-големият българин и най-големият християнин – дали в очите на околните си точно тоя, за който мислиш, че се представяш…

Патриотично и християнско е при трагедията със смъртта на сина на президента да проявиш смирение, да изкажеш съпричастност и съболезнования. Но, не мина и без изродите, заляли социалните мрежи и форумите с изродските си коментари: „Така му се пада…“, „Господ го наказа…“. Ама чакайте малко. Не говорете от името Божие, изроди. Попитах един такъв, защо го прави – в прав текст. Каза ми: „Заслужава си го Плевнята! Така му се пада!“. „И защо го заслужава?“, продължих да упорствам аз. Последва цяла тирада цитати от помията, изляла се по адрес на президента от медиите на Прас-прес Пеевски и от сайтовете с имена на „ексклузивни агенции“. „Брех“, викам си. Разчовъркахме цитираните случаи и се оказа, накрая, че може и да не е било така, но нали така били писали… – затова „нека му на президента“. Накрая го попитах : „А бе, джанъм, ти деца имаш ли?“. „Нямам“, призна изродът.

Футболните фенове в Германия проявиха нечувана съпричастност с бежанците, издигайки навсякъде плакати в тяхна подкрепа през изминалия уикенд.

Човешко е, най-сетне, ако оставим националността и религията настрана, да се разплачеш или поне да замълчиш дълбоко при вида на снимката на невръстното удавено сирийче, изхвърлено на бреговете на Турция или при трагедията с нечовешки загиналите 71 мигранти в зловещия камион в Австрия. Но не би. Изродите атакуват пак с нелепи коментари. „Така им се пада, няма да жалим за тях…“ И е много важно, да натъртят, че замесените в трафика на хора не са българи, а цигани, макар и български граждани.

Днес чета изявление на български депутат и кандидат-кмет на Русе. И пак тая изродщина лъха. „Да се усили строителството на стената на турската граница. ЕС не е земя на минаретата, бурките и дълбоките шалвари. Нашият континент е и трябва да остане крепост на християнството, просвещението и светската (или съветска?) държавност…“, лае във фейсбук депутатът и кандидат за кмет. И целият този лай – в дните, когато дори известните със своя краен национализъм футболни фенове в Германия наведоха глави и издигнаха масово по стадионите плакати в подкрепа на бежанците. Дори и тия крайнодесни елементи явно са останали шокирани от гледките с трагедията на бежанците.

Нашият изрод, депутат и кандидат-кмет, обаче, продължава да лае, та чак се пени… И как, депутате, ще спираме бурките и шалварите? Как ще отстояваме християнското начало на Европа – с форми, присъщи на радикалния ислям, ли? Не е ли редно да сложим и по една телена мрежа на терминалите на летищата, че да не изтича цветът на нацията към цивилизованите и християнски страни на Запад? Че, зер, България, ако беше цивилизована и християнска държава, щяха ли да изпотрепват да бягат през глава от нея младите и не толкова млади нейни граждани? Нека го решим тоя проблем по старому. Дай да ударим ключа на границите и да заставим младите с „Калашников“, трибагреник и кръст в ръка да пазят Майка България и християнството на турската граница.

Изродските ти коментари, депутате, формират изродското поведение и превръщат отчаяните граждани на тая държава в изроди. Същите като тебе. Чини ми се, това е основната заплаха за националната ни сигурност днес. Ако хората продължават да бъдат зомбирани, оскотявани и превръщани в изроди – това неминуемо ще доведе и до край на държавността ни. И в цялата тази изродщина – ще дойде време да защитавате България от самите себе си.

И малко за цинизма и демагогията, депутате. Пееш ти в хора на ченгетата от край време. Солташак си на агент „Иван“ от ДС в присвоената от него марка „ВМРО“ и го играете на патириотични игри с другия агент на ДС, дето е шеф на ДПС в момента. Ченгесарски игри играете, само прах в очите на хората хвърляте. После гласувате в парламента заедно с Местан и крепите мутрата Буда и мамин Прасчо на власт. Играта ви е ясна.

Европейските и християнските ценности, депутате, не са и никога няма да бъдат това, за което се опитваш да ги представиш. Расизъмът, ксенофобията и нетолерантността, лъхащи от „пламенните“ ти изказвания – това не са ценностите на християнска Европа. Не са и ценностите на европейско Русе, чийто кмет пак няма да станеш, колкото и мераклия да си.

Любов към ближния, съпричастност, състрадание, смирение… Май си ги забравил.

Какво мисли депутатът от ВМРО и кандидат за кмет на Русе Искрен Веселинов за европейските и християнските ценности.
Дрезден, Германия: „Добре дошли на бежанците, стоп на расизма!“

3 thoughts on “Изроди

 • 3 септември 2015 в 13:45
  Permalink

  Искрен Веселинов пак в амбициите си да се хареса на хората се изцепи с популистки лозунги, ама май не улови, кое всъщност е общественото настроение. Поредния тъп ход от този тъп самовлюбен позьор.

  Отговор
 • 3 септември 2015 в 14:09
  Permalink

  ДПС веднъж да кажат нещо смислено и Искрен Веселинов уцели точния момент да се прави на голям националист и патриот. Веселинов направо се самозабрави с тия си изказвания и определението изрод му приляга напълно. Вече е отчаян и ползва каквито методи се сети, само и само да има някакви шансове на изборите. Не се ли усеща, че така отблъсква повече хора, от колкото да ги привлича…

  Отговор

Напишете коментар