Кой се страхува от „ФРОНТАЛНО“?

Ако четете тези редове, това значи, че „ФРОНТАЛНО“ отново е достъпен за своите читатели. Отново имаме правото да публикуваме. Това право ни бе временно отнето в последните дни след безпрецедентна хакерска атака срещу сайта.

Оказа се, че по същото време на подобни DDoS атаки са станали жертва и други местни сайтове. Макар и много различни като съдържание, общото между нас е, че публикуваме критични материали срещу местната власт на партия ГЕРБ в Русе. Всичко това се случва в навечерието на предстоящите избори. Повече от явна е връзката – атаката беше еднотипна и насочена към определени опозиционни сайтове в Русе. Слава Богу, изглежда всички хакнати сайтове се съвзеха по-бързо от очакваното и вече са на линия. А и пораженията от атаката срещу свободата на словото не са чак толкова големи.

Хакерските набези срещу „ФРОНТАЛНО“ бяха дълги и упорити, с два големи пика на 13 и на 15 октомври. Наложи се най-големият български хостинг провайдър да изключи за часове международния трафик на своите клиенти, за да се неутрализира източникът на генерирания проблемен трафик. По признания на специалистите, български сървър не е ставал обект на толкова масирана DDoS атака от много време насам. Явно парите, които поръчителите са „инвестирали“ в това долно деяние, са сериозни.

Интересното е, че в сравнение с другите, „ФРОНТАЛНО“ не се включи активно с нови материали в тази предизборна кампания. Впрочем, това, което имаше да бъде казано за престъпната власт на мутро-милиционерите от ГЕРБ в Русе, вече го казахме в последната година. Нагледно, и с най-големи детайли. След анализ на трафика на сайта в дните преди атаката се оказа, че много от тези стари статии са били масово споделяни в социалните мрежи от хора, които явно подкрепят някои от опонентите на гербаджийския кмет Пламен Стоилов в тази кампания.

Хакването на „ФРОНТАЛНО“, организирано и платено от хората на Бойко Борисов в Русе, индиректно потвърди, че всичко, което сме написали за тях, е вярно. Няма друга причина за тази яростна атака, освен очевидната – в последните дни на предизборната кампания статиите на сайта ни да не бъдат използвани от опонентите им, за да се напомни на русенци какви престъпници са окупирали Община Русе.

Кой се страхува от „ФРОНТАЛНО“? И в този смисъл – кой поръча и плати хакерската атака срещу сайта? Отговорите на тези въпроси ще намерите в статиите на сайта от последната година. Предлагаме Ви бърз преглед на 10-те най-четени и най-споделяни публикации на „ФРОНТАЛНО“, посветени на местната власт на ГЕРБ в Русе:

443 55 44 23 22 655656 5556 2312

Напишете коментар