Комунист

За да не бъдем обвинени в манипулация, веднага обръщаме внимание, че статусът на кандидат-кмета на комунистите Пенчо Милков, който публикуваме, е от миналата година.

Тази година няма статус от зарана, няма „Честит Девети септември!“, няма „Честит празник, другари!“ Явно Милков ще пази „радиомъчание“ и днес няма да се набива много на очи. Няма да дразни потенциалните си избиратели, дето не са от неговата „кръвна група“, зер. Политически сметки навярно го възпират. Но, не се съмнявайте. Пенчо празнува с „другарите“ си днес.

За онези, които още смятат кандидат-кмета Пенчо Милков за млад, готин, интелигентен и нямащ нищо общо с делата на роднините си комунисти, щото децата, нали, няма как да носят вините на бащите и дядовците си, трябва да кажем следното:

1. „Празнуването“ на Деветосептемврийския преврат, с който в България се установява комунистическа диктатура за 45 години, не е готино. Престъпно е. Законът казва, че комунистическият режим е престъпен. Като юрист, г-н Пенчо Милков трябва да го знае.
2. Кланянето пред паметник на окупационната Червена армия също не е готино. То е предателство към Родината. Прочее, Альоша трябва да се демонтира и да изчезне от русенския пейзаж.
3. Не е готино и не е интелигентно да зовеш за единение в името на бъдещето на Русе, а да „празнуваш“ 9-и септември с комунистите и по този начин да оскърбляваш свои съграждани – роднините на жертвите на същите тези комунисти.

Ако спечелите изборите, г-н Милков, пак ли ще уважавате само червената част от населението, колкото и малобройна да е тя, или ще се държите като кмет на всички русенци. Ако бъдете избран, какво ще правите на всеки 1 февруари – Деня за почит към жертвите на комунизма? Нищо, нали.

Да, децата няма как да носят вина за деянията на своите предци. Но, когато легитимират кръвта по ръцете им, стават съпричастни към стореното зло.

Истината е, че европейският, аристократичният Русе – дунавската перла на Царство България, изпадна в дълбок упадък, за да „реализират мечтите си дядовците ви“, превръщайки за половин век населението в крепостни роби на една „красива идея“. Не, комунизмът не беше справедлив строй – беше човеконенавистен строй – и затова си отиде безславно в историята. Така че, за какъв „празник“ говорим?

#Фронтално

Напишете коментар