Ни лук яли, ни мирисали

Първите публични изявления на новия местен лидер на ГЕРБ Росен Даскалов и на невзрачния кандидат на партията за кмет на Русе – Диана Иванова, чупят тъпомера с банални клишета и високопарни фрази, които си личи, че не са в речника и на двамата.

„Новата надграждаща политика на ГЕРБ съвпада с възгледите ми за развитието на града близо до хората“, вика Даскалов от фейсбук страницата си. Какво ще надграждате, бе, скъпи гербери?

Кажете си, дайте с примери и обяснете защо след осем години „успешно управление“ на ГЕРБ в „най-добрия град за живеене“ бламирахте собствения си „кмет на годината“? Човекът си искаше и се молеше за трети мандат „да довърши започнатото“, „да реже лентички“, „да отваря Русе“ и т.н. – все хубави работи. Какво не му харесахте?

Даскалов и Иванова да не бъдат наивни и да не си мислят, че ще го играят „нови лица“, сякаш преди тях нищо не е било и сега те започват начисто. Преди високопарните фрази за това как ще работите за Русе и за благоденствието на гражданите му, дължите честен отговор защо разкарахте Пламен Стоилов и „най-успешния екип на община в България“.

Какво ще надграждате в отварянето към гражданите, след като неудобните коментари и въпроси продължават да се трият, а подателите им се блокират и към днешна дата? Какво ще надграждате в решаването на проблемите с околната среда, след като за осем години управление на ГЕРБ не бе направено абсолютно нищо за подобряване на екологичната обстановка в Русе? Може ли да се надгражда нищо?

Няма ново начало за ГЕРБ без оценка за досегашното управление на Общината и без конкретно посочване на допуснатите грешки и слабости. Между оценката за миналото и желаното ново начало стои едно неизвестно в уравнението. Това неизвестно се нарича политическа отговорност.

#Фронтално


Аз съм русенка!

Posted by Diana Ivanova on Thursday, August 22, 2019

 

 

Напишете коментар