Силен ход

Левите сили в Русе дадоха ясна заявка за кметския стол на предстоящите местни избори. Широка коалиция на БСП с миниатюрни неокомунистически формации издига секретаря на парламентарната група на „Лява България“ адвокат Пенчо Милков за кмет на града.

Коалицията на левите партии зад Милков е наречена „Обичаме Русе“. Очевидно с този ход се цели излизане от тесните рамки на партийния вот и привличане на по-широка подкрепа. Самата кандидатура предполага постигането на силен мажоритарен резултат и превръща Пенчо Милков в основен фаворит за поста на кмет на Русе.

Тактиката на комунистите изглежда точно премерена. „Обичаме Русе“ не звучи нито ляво, нито комунистически. Кандидатът им за кмет също не се вписва в рамките на закостенял партиен чиновник с дъх на вкиснато минало.

Всъщност, Пенчо Милков артикулира проблемите на Русе от позицията на добре образован, млад човек, който си дава вид на амбициран да се бори с всички сили за родния си град. И, трябва да се признае, Милков звучи доста убедително.

Обезлюдяването на Русе, декапитализацията на местната икономика (каквото и да означава това?!) и качественото завършване на започналите многобройни ремонти и проекти на предишната администрация са сред основните приоритети за Милков. От тях са изведени на преден план проблемите с екологията и ниските заплати.

Битката за Русе на предстоящите местни избори се очертава да бъде изключително интересна, както никога досега. Сложен до кандидата на ГЕРБ Диана Иванова, Пенчо Милков едва ли ще има сериозни проблеми да спечели. Но предстои да станат известни още кандидатите на ВМРО и Демократична България, от които се очаква да запишат сериозно участие в надпреварата за кметския стол на Русе.

#Фронтално

One thought on “Силен ход

  • 4 септември 2019 в 17:04
    Permalink

    Той е внук на Пенчо Иванов Милков Габровчето, еди от убийците на русенския елит след 9.09.1944 г

    Отговор

Напишете коментар