Суверенът е идиот

На мястото на Борисов и Местан щях да бъда още по-нагъл. Просто няма кой да спре самодоволството на самоовластилите се мафии. Търпимостта на българските граждани към нетърпимото е много щастливо обстоятелство за унищожители на човешки съдби като Местан, Доган, Пеевски, Манолова, Борисов, Карадайъ, Сидеров, Валери Симеонов, Първанов и още хиляди корумпирани и корумпиращи „бизнесмени“ и чиновници. Разбира се, Президентът Плевнелиев, проф. Кьосев са прави в отхвърлянето си на назначението на скандалната Манолова за омбудсман. То е все едно Лала Шахин да стане Търновски патриарх. Въпросът е, че с реална активност на около двеста души в цялата страна нищо няма да се промени.

Българската общественост търпи. Тя приема спокойно и „историческия компромис“, тоест подмяната на съдебната реформа с измама (и при това някои по-активни личности си въобразяват, че са постигнали някакъв успех, когато всъщност нищо не са постигнали). Тя приема безропотно и тоталната гавра с над 500 000 подписа за изборни промени (съвсем друг въпрос е дали тези подписи са за разумна кауза – важното е, че половин милион души поискаха нещо важно и бяха безнаказано пренебрегнати). Българската общественост търпи и новото-старо ръководство на БНБ, тоест няма против, че е ограбена чрез КТБ. Най-сетне българската общественост нито ще протестира срещу назначението на безобразната Манолова, нито ще разбере защо трябва да гледа на нея като на Пеевски.

Българската общественост не става за нищо. Политическото тяло на нацията страда от аутизъм. Суверенът е идиот. Да го кажа ли още по-ясно? Вие, мои скъпи съграждани, масово сте глупаци. Докато българският народ не осъзнае, че трябва да свали мафиите от власт с оръжие в ръка, всички вие ще си оставате просто страхливци. И ще си носите последиците. А те са ясни – свръхрегулации, кражби, връзкарство, неефективност на администрацията, ограбване, унищожаване на културни ценности, съсипване на бизнеси и идеи. Крайният събирателен резултат от търпението е обща мизерия.


Мнението е публикувано като бележка на стената на Манол Глишев във „Фейсбук“.

Напишете коментар