Тревожна статистика

Какво обяснение може да има увеличената повече от два пъти смъртност през седмиците от края на октомври и през целия ноември у нас? Графиката показва продължаваща възходяща тенденция. Рано е още да се каже, дали пикът е достигнат.

Данните на НСИ трябва да стреснат всички – от правителството до обикновения гражданин. Нужни са усилията на всеки един от нас, за да бъдат преодолени последствията от Ковид-19.

За съжаление, статистиката отчита само броя на починалите. Анализът за причините отсъства поради липсата на обобщени данни за отделните групи случаи. Ясно е, че бумът на смъртността се дължи на ефектите от Ковид-19.

Трупаните проблеми и липсата на ефективни реформи в здравната система, неадекватността на правителството за справяне с Ковид-19 кризата, но и масовата липса на самосъзнание у отделния гражданин позволяват тази черна статистика да продължава да расте с всяка изминала седмица.

16 000 са жителите на град Чирпан. Толкова са и починалите у нас през четирите седмици на ноември. Тенденцията засега е на повишаване на смъртните случаи. И коментарът, какви предпазни мерки трябва да бъдат предприети в спешен порядък, е излишен. Отговорността тук е колкото на проваленото правителство на Борисов, токова и лична – на всеки един от нас.

Пазете се!

#Фронтално

________________
Източник на графиките: https://www.nsi.bg/bg/node/18121/

Напишете коментар