С лице към истината…

Колкото и да е трудно, трябва да си го кажем – повече така не може. ФРОНТАЛНО идва, за да осигури един по-различен, липсващ поглед към днешната действителност. Една неподправена, правдива гледна точка към събитията. Истинска журналистика и публицистика, лишена от станалата ежедневие автоцензура на „пишещите в медиите“, далеч от така „модерния“ медиен слугинаж. Свободен прочит на днешното ежедневие – с лице към истината… Колкото и грозна да е тази истина.

ФРОНТАЛНО не е и няма да бъде партиен сайт. ФРОНТАЛНО ще бъде вечната опозиция на всяка власт. Защото вярваме, че истинската журналистика трябва да бъде безпощадно критична към всяка власт. Нулева толерантност към безобразията и злоупотребите на мафията – на онзи октопод, пуснал пипалата си във всички сфери на обществения живот днес.

ФРОНТАЛНО няма да ви заблуждава с бели страници и липсваща информация, там където е редно всяка медия да посочи своя собственик (издател) и своята (политическа) ориентация.

ФРОНТАЛНО заема страната на свободата и демокрацията, на проевропейската и проатлантическа ориентация на България – с неотменимата вяра, че инициативата на отделния индивид движи света напред. Християндемокрация, антикомунизъм, лустрация – всички тези теми не са изпразнени от съдържание и разговорът за тях тепърва предстои. В този смисъл, ФРОНТАЛНО стои в дясното на политическия спектър като идейни позиции. Но, не онова „ново дясно“ или пък „автентично дясно“, което днес печели избори и членува в ЕНП. Нашето дясно, за съжаление, е лишено от политическо представителство към този момент.

ФРОНТАЛНО няма да мълчи и за опитите да се пренапише близката и по-далечна история на България, така както е удобно на някои „бивши другари“. ФРОНТАЛНО ще публикува материали за факти и събития от миналото, „случайно“ забравени в наши дни, с цел да не се компрометират наследниците на извършителите на редица престъпления срещу българската държава и нация.

ФРОНТАЛНО не се финансира от фондации или от разнообразни източници на публични или корпоративни средства. Този сайт се поддържа единствено от неговия издател със средства, получени от трудово-правни отношения. ФРОНТАЛНО не е комерсиален сайт.

Издател на ФРОНТАЛНО е Радко Димитров. Фронтът е отворен за всички, които споделят изложените по-горе възгледи.

Сигнали, документи и снимки изпращайте на е-mail: [email protected]

Frontalno.com във Facebook: www.facebook.com/Frontalno

One thought on “С лице към истината…

  • 26 октомври 2014 в 12:03
    Permalink

    Ето още един „свободен прочит на днешното ежедневие – в художествена форма. Впрочем разказ, който предизвика силна съпротива сред определени хора (и институции), които се привидяха в него и правят всичко възможно да ограничат публикуването му.

    http://liternet.bg/publish25/vlado-trifonov/mafiotka.htm

    Отговор

Напишете коментар